fredag 21. september 2012

Daglegliv og dyreliv


Når vi ankom Brisbane igjen på søndag var det utruleg digg å pakke ut kle frå koffert og sekk og plassere det i klesskap. Her skal vi ver i heile 5 veker! Blir godt å ha ein base. Lit irriterande at mange andre frå klassa vår har større leiligheit enn oss, med både vaskemaskin og oppvaskmaskin , sjølv om vi alle betalar likt. Men vi klarer oss fint.




Om dagane har vi gått veldig mykje. Det tek ca 20min å gå til skulen, kvar veg. Og vidare tek det ca 15min å gå inn til Queen St og «hovudsentrum». Så vi brukar nokre timar for dag på å spasere rundt!

Vi har vore på skulen, sittet på biblioteket og blitt uhyre demotiverte av skulearbeidet, shoppa litt, laga bursdagsmuffins og ellers vore dausletne kvar dag og følt at vi gjerne skulle hatt 4t ekstra i døgnet berre for å få nuk søvn. Også skulle eg kjøpe meg id.bare minerals mineral foundation ein dag, og endte opp med å få ansiktsbehandlig og farge-screening på heile greia. Gratis. Luksusbutikk.



Eine dagen tok vi ein halvtimes busstur ned til Nathan Campus, og der fekk eg kjøpe meg skulegenser! Råkul. Haha.



Etter forelesninga var det grilling for oss norske, med besøk frå nokre aboriginera. Då fekk vi servert kengurupølse. Jepp. Kenguru..
Og her i Australia eksisterar ikkje pølsebrød. Ein brukar ei vanleg brødskive i staden. Evt ein bolle, som her. 


Også møtte vi på ein krabat ein kveld vi spaserte heim.






Ein kveld var det bursdagsfest for Anja, og stemninga vart iallefall god!







Eit høgdepunkt var studiedagen vår, då vi reiste til Lone Pine Koala Sanctuary. Der fekk vi halde ein koala, og mate, klappe på og kose med drøssevis av kenguruar. Både store og små. Mjuke og strie. Raude og brunsvarte (trur det var to ulike rasar). Der var også andre dyr som dingo, vombats, nebbdyr, gardsdyr, papegøyer, svære flaggermus, krokodille, slangar, osv.






Visste du at Koalaen søv 20t i døgnet? Tydeligvis i alle mulige stillingar! Herligheit for nokre kjedelige, late og skjønne dyr.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar